Tirsdag d. 27. august

Da jeg kører til skole, møder jeg c. 5 tyske vogne, med hver 6 heste for. Der er store arbejder i gang ved lufthavnen. Jeg kan ikke regne spor i prøveregning. Jeg slaar Fie paa skulderen og er forfjamsket, fordi jeg siger, at jeg har været i Pyanæen [Pyrenæerne] og mener Dolomitterne. Lemberg er skæg i dansk, vi griner, saa vi tuder, og saa kommer rektor. Fransktimen er kedelig, og saa skal vi hjem. H. køber Signal, den idiot. [Man kan læse om det tyske propagandablad Signal i denne bog] Nu er ⊥ meget sød. Vi gaar smørkrukker med ration i allerede i dag.

Jeg er træt og har ondt i lungerne og tungen. ⊥ er sød. Inger kommer her med 8 Kg æbler, hun bliver her til 2. hun er nu trofast og sød. W, Kr, ⊥ og jeg følger hende hjem, det er en dejlig tur. Far har været paa biblioteket for at faa bøger om Karl X. Nu vil han skrive en bog om ham, det har han nemlig engang laavet den svenske minister.

En af Readigers venner er her. R. flygtede den 9. i en lille fiskerbaad, de gav 250 kr. pr styk.

Lige da den svenske konsul er gaaet kommer Teichman, han er glad for at han skal paa lasaret, han er overanstrengt. Mor laaver at skrive til hans kone. Det maa han selvfølgelig ikke selv gøre.

Leave a Reply