Mandag den 14. Oktober 1940

Jeg sætter blomster ind og henter æbler hos Olsen, der bliver hyggeligt til de kommer. Mor har travlt med det. Far er daarlig efter slaget. Bladene er omtrent faldet af træerne. Halvdelen af kammeraderne henter jeg ved bussen, den 2. halvdel kommer cyklende senere. Far fotograferer paa kraft og holder foredrag om kirken. Vi er ogsaa i taarnet.

Vi faar en vældig flot te, med sølvfade. De spiser en masse, og det smager godt. De kan lide mit værelse, da vi leger dyre-plante-mineralrige, tager vi ogsaa Isses værelse i brug. Far giver dem bøger med navn i og de spiller daarligt paa flyglet. De har været vældig glade for dagen, og det manglede bare. Karakterbøgerne er ikke blevet omtalt, og alt er vellykket.

Jeg følger dem til vandtaarnet. Ordner værrelse, det ligner en svinesti. Er et par timer hos ꓕ, han kommer i tanke om de 40 kr. det er snart et aar siden. Han er rørende. Vil have mig med paa sektions stuen en dag. Vi fortæller hinanden drastiske historier. Henny skal til at skrive paa en maskine for far. Dagen gaar glimrende uden at jeg rører matematikbogen. Isse kommer for en gangs skyld hjem kl. 1 og saa faar vi lidt glæde af hende. I dag har hun faaet løfte om at blive sygeplejeelev paa Bispebjerg.

Leave a Reply