Torsdag den 10. Oktober 1940

Dorff fik hos Stobbe hele historien om telefonen, men David mærkede ikke noget paa ham. I fysiktimen indviterer jeg kammaraderne, men faar dem til at laave, ikke at tale om karakterbøger. Men vi skal aflevere karakterbogen inden efteraarsferien, saa den gaar ikke.

De er i grunden ikke særlig søde, men det er da ogsaa fejt af mig, ikke at vilde være dem bekent. ꓕ henter mig, han er sød, men jeg er gnaven. Skomageren kan ikke lave min taske, saa jeg maa hen i en anden forretning. Alting gaar mig imod. Jeg ringer til Løpentin og vil ha’ lidt sjov, men han er gal og knalder røret i.

Far forundre sig over, at jeg har tid til at gaa hen til Rie. Mor skriver under paa karakterbogen og gør ikke vrøvl, det havde jeg ikke ventet. Inger og Rie Trille henter mig. Pastor Herman Larsen holder foredrag med lysbilleder her, men jeg er hos Rie. Hendes bror er blevet konfirmeret, og saa bliver hans andendagsgilde slaaet sammen med  vort sold. Der er ogsaa andre med fra realklassen, men kun 4 af os 7. Trille har gramofonplader med. Vi drikker kaffe, jeg er sjov. Saa danser vi, med de smaa drenge, det er fantastisk sjovt. Vi gaar maaneskinstur hen til korsvejen og more os dejligt. Vi lejer ogsaa  gamle selskabsleje og jeg danser mindsk 20 danse, sidder kun over 3-4 gange. De er forfærdelig søde alle sammen.

Leave a Reply