Torsdag d. 8. September

I regning er jeg opp at faa en daarlig karakter. Jeg kan min historie, men blir ikke hørt. I Kemi har vi forsøg.

Jeg spiser frokost med i haven, der er et halvt pund frisk leverpostej paa bordet, ih hvor det smager. Jeg gaar op at klæde om men kan ikke naa det da kl. er lidt i 1 saa jeg maa tage det samme tøj paa igen, jeg naar dog at faa nye cifongstrømper paa, men da jeg kommer over i konfirmandstuen river jeg en hel række masker der løber et stort stykke. Far fortæller om den gamle bogtrykker kunst og viser os forskelligt. Nina [Mina?] er med inne at se mit konfirmationstøj, jeg skifter og vi cykler til København, først er vi i Hektor og jeg faar hvide sko og undertøj, derefter er vi i mocca og saa er vi i grosser Schæfers tæppelager at se paa et persertæppe, derefter er vi i hovedforretningen at bestille 2 udskaarne egetræsstole, vi beder ogsaa dem sende et perser ud i morgen. Jeg er inde hos isenkræmmeren paa hjørnet at købe 3 klemmer til mine nedderdele. Jeg begynder straks at gaa med de hvide sko. Jeg læser leksier hele aftenen og gaar tidligt i seng,

Metropol: biograf, powell, loy, kø, udsalg, taxa, hector, haas, mælkeri, politibetjent, uniform, frederiksberggade, strøget, biografteater, menneskemængde
Skoforretningen Hector, der lå ved Biografen Metropol.
Dias optaget i København af tyskeren Franz Fischer, som under besættelsen arbejdede som tolk for besættelsesmagten. Frihedsmuseet

Leave a Reply