Tirsdag den 21. Maj 1940

Mor er træt og gaar og tuder, saa ringer Arne Sørensen, [politiker, leder af Dansk Samling] at han gerne vil komme til eftermiddagskaffe, og saa maa hun stramme sig op. W. er en lidenskabelig læser af Tempo, jeg finder nogle personlige deri, som jeg anbefaler Chr., jeg har det hyggeligt hos ⊥ og stopper selv et par strømper, man kommer sig velnok. Jeg er indviteret med far og mor ud til majeristens (Ingeborg), men far og jeg gidder ikke tage med, vi pleger at dødkede os der, jeg plukker derimod en smuk buket blomster til hende. Jeg vasker mine konfirmationssko, saa bliver de pæne, men skindet faar for megen varme et sted, saa det bliver stramt og jeg maa klippe et stort stykke ud. Mor vil give mig den flotte lillae hat, men den passer ikke rigtig til nogle af mine dragter. Jeg er naturligvis nede hos ⊥. W og jeg kører en tur ad Bredgade ud til grønningen for at møde ham naar han kommer fra manduktion, men han svinger ind i gaarden lige inden os, uha

Leave a Reply