Mandag den 20. Maj 1940

Mor deler tøj ud til de fattige. Jeg er henne paa Borgbygaard med det af grisen der skal ryges, det er længe siden, at jeg legede der hos Else Yde. Jeg læser halvdelen af Kai Thornfeldts bog ”Jorden rundt paa Cykle”, [Kai Thorenfeldt, Jorden rundt på Cykle, 1928] dermed gaar det meste af dagen ogsaa. Jeg vil tegne et nyt billede af Wanda, men da jeg begynder, synes jeg, at det er sjovere at tegne en tossed italiensk dame, som far mærkværdigvis kan lide. Lunn bliver indstillet som nr. 2 til Hunseby, det nr. 2 er tak for kaffen. Overgaard, der overgik Lunn, søger hvist ikke andet saa han tager nok derned. Jeg planter en del af mine kaktus om, den store, som jeg har sat ud i haven har tapt alle sine blade, saa haaber jeg, at den faar nogle flotte nye. W.s søster er her, men jeg hilser ikke paa hende. Alle de skolekammerader, jeg ringer til i aften, svarer ikke. Jeg læser til kl. 11 (10) uden at lukke skodderne for.

Leave a Reply