Søndag den 3. Marts 1940

Staar sent op og gaar ikke i kirke. Dorff siger,” du som skal til eksamen i morgen – at du tør,” han viser far sit digt far vil have det i Himmerige stiftid. Først gaar de gamle og jeg en tur, senere drengene og jeg, den sidste unægtelig den sjoveste. Chr. er begyndt at drille Dorff med en, jeg er lige ved at springe i luften af glæde, for jeg kan nemlig ogsaa dansk. Der er et billede af en finsk soldat i BT, ham klipper jeg ud og sætter i ramme, han har et dejligt ansigt, og er chef for den finske dødsbatalion. Jeg faar et maleri af Bjørnson. Drikker 2 glas cloc inden jeg gaar i seng, læser saa roman. Dorff og jeg læser 10 minutter, han er pragtfuld. Jeg læser ogsaa selv lidt engelsk. Har Prins Aage begaaet selvmor? Prinsessen er fortvivlet.  [Prins Aage døde 29. februar i Marokko af lungebetændelse] Far driller mig, fordi jeg holder paa, at det er sjovere at rejse rundt end at blive professer, jeg tager Tages parti altsaa.

Leave a Reply