Torsdag den 31. August 1939

Tager 2 udspring fra 5 meter vippen og svømmer meget. Jeg har skrevet ”afsted” i en stil, Rosenholm dømmer mig til at skrive en side med ”af Sted” det gør jeg hurtigt, han siger at det er sjusket, og saa gør jeg det om, da jeg nu kommer op siger jeg at jeg har blæk nok til mere, han siger at jeg er næsvis nok til 2 gange til, saa skændes vi længe og inderligt, er delvis jævnbyrdige, i latintimen er jeg i et gramatikalsk krydsforhør, og da han siger at til det er jeg ikke saa rapkæftet er jeg lige ved at svare, at saa gik jeg ikke paa denne anstalt, stemningen er trykkende under hele timen, han er rasende, vi har begge været ude om os, mine kammerater siger at de ikke kunde have holdt det ud uden at tude, men jeg er bare rapkæfted. Jeg læser baade lektier til i morgen og i overmorgen da jeg saa ikke kan faa tid paa grund af udflugten til Killes gaard med faster og onkel. Mor og jeg terber latin da jeg ikke vil op igen og blamere mig saa forfærdeligt. Karen stjæler saa meget at jeg maa laase mit værelse, der drejer sig om knap 5 kr. Jeg fortæller hende at jeg er begyndt at spise saa meget slik og synes at det svinder kolosalt, svarer hun at det er usundt at spise saa meget, hun vil naturligvis at jeg skal levne til hende. 

Leave a Reply