Tirsdag den 1. Oktober 1940

Aase Quistgaard sætter noget fra verdensudstillingen 39 i Loudovikka..

Vi faar tyske færdselsregler, saa nu staar der en betjent paa hvert gadehjørne og fægter. Jeg tænker, at jeg, traditionen tro faar mdl. i prøveregning. Vi har 2 timer i træk og der er ingen, der vil hjælpe mig, men de kan heller ikke selv, dog meget bedre end mig. Jeg er ude paa stadion med mat. Jeg er hele tiden i maal og der ryger 5 bolde ind for mig, jeg vrider haanden og faar en i brystet. Maalet er saa lille, at der ikke er et hjørne, hvor man kan faa fred for Bolden. Vingaards er her, han har været længe i byen – daarlige nerver.

Hun synes, at jeg skal komme sammen med Kirsten, og jeg modtager en indbydelse til børnegaarden, hun tror at jeg er henrykt, men uha. Jeg sætter mine blomster ind i stuen for at de ikke skal fryse. Der er fyret paa mit værelse, men jeg er her næsten ikke, da jeg er oppe hos Karen at regne.

Jeg køre hjem uden lygte, i aften skal vi mørkelægge 6.45, jeg møder 4 føl, men de gidder ikke sige noget til mig. Far er bange for, at det skal blive opdaget, at vi har hamstret en ton koks. Dorff besøger sin onkel. Far holder foredrag i marineforeningen. Den naal jeg tabte den 26. Juli finder jeg igen under det samme mirabellatræ, som jeg tabte den under. Jeg renser den i saltsyre, saa mor ikke kan opdage, at hendes emaljenaal har været borte. Er i et meget primitivt bad i køkkenet, forsøger at vaske haaret.

Leave a Reply