Mandag den 29. Juli

Isse og jeg sælger, for 24 kr. lodsedler paa 1 time, hvis vi sælger for 100 kr., faar vi 2 kr. hver. Jeg er med til at slagte hanen og en høne, bagefter gør vi dem i stand. Vi skal egentlig paa glyptoteket, men tager ud paa Bispebjerg til Tage og Gunnar. Erik Krog er der, de har hørt fra Tyskland. Gunnar har faaet fler fine møbler, de har faaet kakler, der er dubletter til dem, der findes paa Rigsmuseum i Amsterdam, de er fra [Morken?. Måske menes: Mähren]. Jeg faar blod paa tanden og gaar hen til Ingerslev Møller, han har en fifa og 4 stole til [700] kr., men jeg vil ikke have dem, de er ikke ægte.

Vi følges med Rut P. fra byen.

Mor giver W.I. og mig 5 kr, saa tager vi i Grand og ser Savanera. Der sidder en tysk soldat, og der er mennesketomt omkring ham, vi er lige ved at gaa ned paa pladserne til 105 [?], men sætter os alligevel ved ham, den stakkel. Vi har en farlig skæg paa hjemvejen og i køkkenet, jeg spiller spansk frier og føl.

I. og jeg ligger i sengen og taler om de mest intime ting, vi er c. lige langt paa fordærvelsens vej. Jeg siger, at vi faar luftangreb, senere kommer der et par hundrede skud, først sent lyder cirenen. Jeg ser lidt paa. [?]

Leave a Reply