Mandag den 23. september

Da jeg er inde hos ⊥ kommer mor ned, men jeg hopper lydløst ud ad vinduet, saa jeg tror ikke hun opdager det, saa havde hun da ellers grund til at blive forarget. Vi spiller stor rundbold, min dragt er i vask, saa jeg haar kjole paa. Eva skriver i Loudovikka, det gør de i det hele taget alle sammen for tiden, der er glødende nationale. Vi faar prøveregningerne, jeg faar mdl -, det er fremgang men hun lader skinde igennem, at jeg godt kan blive smit ud af skolen. Det maa ikke ske. I dag gaar der pludselig en hel masse op for mig, saa nu kan det være, det kommer. Vi har skæg i religionstimen. ⊥ henter mig vie gevöhnlich. Byen er efterhånden festsmykket. Jeg plukker frugt i haven og sover til middag hos ⊥. Det er i sidste øjeblik, jeg kommer i gang med stilen, saa klokken bliver 11 inden jeg bliver færdig. Tyskerne sænker en engelsk baad, der skal til Amerika, der er 900 fornemme børn ombord, 100 reddes. Den historie gør de sig ikke populære paa. Nu skal vi til at have tyske færdselsregler, vi er jo tyske undersaatter. Jeg aflevere mine kongemærker til far, jeg har kun faaet 15 solgt. Mor er inde at se paa sølvtøj, til Gunnars bryllup paa Søndag. Jeg er saa træt, at jeg ikke gidder læse stilen igennem, den bliver hvist ogsaa kedelig.

De er forargede over, at Isse kommer sent hjem.

Leave a Reply