Lørdag den 7. September 1940

Jeg vaagner kl. 7 som sædvanlig. Gid jeg havde læst lektier til i dag, for jeg kan lige netop gaa i skole, men havde jeg læst lektier, havde jeg jo ikke hvilt mig. Det er 1. gang jeg forsømmer i g, jeg kan saktens klare det hele, undtagen matmatikken.

Karin reder min seng og ordner mit værrelse, det er nu søt af hende. Jeg læser selv ”a letter home”, det er 1. gang jeg selv kiler løs paa en længere engelsk historie. Jeg synes, at mit værelse er saa hyggeligt. Jeg kan desværre ikke komme med til Grundvigskirkens indvielse to morrow. Jeg læser 30 sider græske kunstværker, det er meget sjovere end matmetikken, ꓕ er hos mig i et par timer, han er saa sød. Jeg sover og læser ligegyldige ting. Gid matmetikken aldrig var opfundet. Jeg sover og har det meget godt.

Karin tager hjem. Jeg hører radio, danske sange fra Tyskland og gramofon, det er maaneder siden, at jeg har brugt min radio sidst.

Søndergaard Thomsens døtre er oppe at besøge mig, de er dødkedelige, far tilbyder at smide dem væk for at  ꓕ kan komme til. Kl. 1 kommer Isse hjem, hun har været i havnen, helt nede paa bunden, cyklen og tasken blev der, politiet kører hende hjem og en overbetjent ringer herud, nu maa hun ikke tage ene ud mere, hun kunde let ha’ blevet derude, hun kravler ind gennem ꓕ vindue, hun lugter af sprut siger han.

Leave a Reply