Lørdag den 2. September 1939

Sover kun 3 timer. vi bestiller ikke noget af betydning paa skolen de laver rammer til mørkelægning o.s.v. Christensen og Lundorf flytter rigtig ind i deres værelser. Tage ringer farvel, far og jeg cykler ud til reden, vi hilser paa Nordman Andersen [?] og nogle officerer, Tages kahyt er vældig hyggelig, han har faaet gasmaske o.s.v.; Vi vinker farvel i ½ time og ser paa Niels Juhl. Mor og jeg er henne at købe hver et par Herzsko, folk hamstrer saa det er ganske utroligt, vi kan kun faa smaa mængder af sukker o.s.v. Jeg kører selv hjem gennem byen kl. 6, det har jeg aldrig prøvet før, jeg kører lidt bag Lundorf. Far er hysterisk ved middagsbordet. Jeg er meget forkølet. Vi sender afbud til at gaa i Apollonrevyen. Tyskerne besætter mange polske byer. Afslutter en længere epistel til Henny. Studenterne er inde at trykke rektor i næven, saa nu er de for rette akademiske borgere at regne og han siger det samme som han plejer.

Leave a Reply