Fredag den 2. August

Jeg ordner stykket nede ved laden, der er brændende varmt. Ved frokosten siger jeg ikke noget, og saa siger far, at jeg er sur, han er meget nervøs, saa han raaber, saa det kan høres paa gaden, mor tuder, og der er en maribotur i vente for mit vedkommende, de vil have mig hjemmefra. Jeg vasker op. Jeg maa ha’ klaret den med brevet fra Starcke og er derfor ude hos I, hun er af samme mening som jeg, jeg ringer derfor til ham, og siger at jeg skal til Lolland og først kommer hjem efter han er rejst, saa vil han have mig derind i aften, men Inger og jeg har tænkt paa at tage en lille tur, jeg gidder ikke møde ham. Far er stadigvæk gnaven, men det rager mig en fjer. Jeg er i Køb. at købe middagsmad, jeg er ogsaa hos fru Bloc, ingenør Thomsen kommer nemlig paa Torsdag. Jeg snakker med Inga, hun passer sin niece. Jeg læser frøken klosteret. Inger er her, jeg ordner skuffer og vi snakker lidt, hun bliver her til aftenkaffe, og jeg følger hende hjem lidt efter mørkelægningen. Jeg kom til at tænde et lys, og da jeg kommer tilbage, staar der et føl, han har imidlertid bare faaet en sigar og fortæller nogle drestiske historier, der får far til at forbyde mig at gaa sent ud.

Leave a Reply