Fredag den 1. Marts 1940

Er træt, saa jeg gaar ikke i skole, men ligger til kl 12. Jeg reppeterer engelsk, og Dorff og jeg prøver at gøre mine 5 fyldepenne i stand, de 2, der er i orden, er dog de eneste vi foreløbig faar ud af det. Jeg sidder i solen i spisestuen, med baare skuldere, det er dejlig varmt, men bagefter har jeg ikke kjole paa, saa jeg faar lidt ondt i halsen. Vi fyrer ikke ret meget, og kan i dag undvære lys ved middagen. gid jeg kan faa mange [?] til denne eksamen. Karen og Gerda er her, vi leger jul og har en masse slik, Chr. skubber mig bort fra min stol ved middagskaffebordet, saa maa jeg sidde i sofaen. vi er nede i kavvallerfløjen at høre Lunns gramofon, jeg siger først at Chr. ligger som ”Den lille Havfrue”, derefter som ”Nihlguden”. [muligvis mener hun statuen af Nilen ved Dronning Louises Bro?] vi har det usædvanligt hyggeligt og gaar sent op saa læser jeg roman til kl. 2. Far skriver artikler. Mor er naturligvis gaaet tidligt i seng, den stakkel.

Leave a Reply