Onsdag den 14. Februar 1940

Vi faar mattematik i stedet for gymnastik, sikken en kulde, paa Ingers værelse fryser det 10˚, det er umuligt at faa kul, Grev Knuth har faaet nogle mæktig store stykker, som han næsten ikke kan løfte. Ludvig er gal paa mig, jeg svarer ham igen og vil ikke gaa ned, saa truer han med at hente Buller, men det fraraader jeg ham (jeg har forsømmelsesprotokolden). Vi regner aritmetik i fysik, har skæg i tysk og laver ikke noget i geografi, saa det er typisk at eksamenen er for døren. Jeg læser ½ ”Synnøve Solbakken”, Max Hansen forlaaver sig. [Max Hansen, kendt skuespiller, forlovede sig med Britta Sylvester Hvid] ꓕ og Corpus Juris synes at her er for dyrt, saa de vil muligvis snart rejse. Far har en masse slik med hjem til mig. Pastor Lunn spiller paa gramofonen, vi faar ”Cyklekoret” af Tanhauser og Brudekoret af Lohnegreen (Straus) Lattervisen, Röslein, og c. 10 til, det er pragtfult og Gamle er sød. Først nu opdager de at jeg har klippet mig, men det rager ikke dem. Jeg kan ikke gaa op ad trappern uden at faa hjertebanken, jeg fryser og det sortner lidt for mine øjne, uha, jeg er hypokonder.

Leave a Reply