Onsdag den 11. September 1940

Vi har en let dag i dag. Jeg skriver poen [point] i haandbold, leddet er af lave, saa jeg kan ikke spille. De er begejstrede for Loudovikka. Nu har ꓕ hentet mig i omtrent en maaned hver eneste dag, men to day don’t know if I shall go home at 12 or 1, so he don’t come. Tage is here, Isse is ill, she writes in Loudovikka – very fun.  ꓕ isn’t home, I am sorry. Now we have three maids. W. will come back again to day, and my lady will come too. We don’t want the third. We are four ladies here, how fun.

Jeg ligger nede hos ꓕ og saa kommer mor. Bagefter siger hun, at hun synes, at jeg er for grøn til at filme med ham, men hun skælder mig ikke ud, og bagefter er Isse og jeg nede hos ham. Han er sjov: I disse krigstider maa intet gaa til spilde – hvor der arbejdes spildes. Jeg kopierer en af Isses silhuetter. Jeg bestiller ikke et klap. Jeg tager viklers om benene for ikke at træde forkert. W. ser saa træt ud, med store rande under øjnene, jeg tror, at hun har tjent penge paa en lidt uhæderlig maade, hun har ogsaa faaet saa meget nyt. Mor tar nøglen mellem værrelserne, det er kedeligt. Jeg vil læse paa Isses værrelse, men det gaar skit.

Det er svært at komme ned at sige go’ nat. Mor ruger over mig. Isse staar op til middag for at der ikke skal blive chene ved bordet.

Leave a Reply