Onsdag d. 13. Juli Taarnby

Jeg staar op ved 11 1/2 tiden, klemmer filebumser ud og klæder mig paa og ortner værelse og begynder at pakke kuffert. Vi spiser frokost i haven og jeg tager af bordet. Bagefter pakker jeg videre, syr noget paa en blaa lærredskjole og skriver en længere smøre i dagbogen om i gaar. Jeg faar 3 rene lærredskjoler op, Inger er kommet at lave kontorarbejde for far. “De” er her, det er længe siden at jeg har set “dem” sidst, jeg bliver temmelig forfjamsket. Student eller kandidat et eller andet er her at se paa embedet som kappelan han drikker kaffe med men jeg tror ikke at det bliver ham der faar det, han bor paa Regensen og kender Tage. Det store spegl i havestuen falder ned og gaar i stykker, der er sømmet der ikke kunde holde. Mor leder efter Gidzes adresse i lang tid og finder den paa dens plads, der er kort fra Gidde, hun er utålmodig med det brev, som mor skal sende til hende. Tage er her og han skriver paa maskine, mor skriver kort brev til Gunnar og beder ham meget indtrængende om at skaffe hotel i Freiburg. Tage og mor er paa lufthavnen med det.

Jeg læser nogle gamle beretninger om Amager. Mor gir`sjokolade. Vi faaer aftenkaffe i havestuen og jeg bliver drillet og skaaret ned. Jeg skal bo sammen med far og mor paa det meste af turen, det er jeg gal over for jeg vil gerne bo sammen med madsen og Karen. Der er en masse af dem der skal med paa turen, som far har givet afkald paa sit førerhonorar overfor, det er dumt synes jeg. Jeg læser “Kv” i et øjeblik, saa kommer mor og jeg slukker.

Leave a Reply