Lørdag den 17. August 1940

Det øsregner. Jeg kommer alt for tidligt. Først har vi 2 timer forsøg. Inger og Karen tager hele tiden pladsen fra mig. De bliver ikke færdige med det sidste forsøg, saa hvordan skal vi klare raporten paa Onsdag. Vi faar 4 sider matematik for og 8 side historie. Det er lige ved at gøre mig nervøs. Jeg er inde i en boghandel at købe kolegiehefter. Karen og jeg er hos Harch. Vi sparer 15 kr. vi kører nemlig paa en spærret gade og det bliver ikke opdaget. Jeg læser for 1. gang gymnasieleksier. Mor har talt lidt med W. om de cigarretter der er borte. Jeg er bange for, at jeg har lidt blommeforgiftning. Far og mor besøger August Krog og kommer hjem kl. 11. Inger henter mig. Vi gaar paa kirkegaarden, fordi vi gerne vil i snak med føllene. Vi ser ogsaa kirken, W. synes, at det er praktisk med radio der. Inger slæber os med hjem, vi spiser blommer og faar Europas Aftenbøn. Hun viser os adressen paa 2 obergefreidere [tysk militærgrad, svarer til overkonstabel] fra Nordsjælland. Jeg tager tidligt hjem, for hvis far og mor skulde komme, vilde det være fælt, om jeg ikke var her. Jeg vasker haar og giver W. et koldt bad, hun har en byld paa benet, og det hjælper godt paa den, bagefter er jeg ortopæd.

Leave a Reply