Torsdag 1. Juni 1939

Klassen er i vandet saa jeg kan sove til 8½. Vi faar læst op af Henrik Kontoppidan i 2 timer. Det er lærer Lunds fødselsdag han skriver i min skrapbog, fru Kolbye har den med hjem. Mor vasker en meget stor vask, jeg ortner værelse og sidder et par timer i haven, men jeg bliver afbrudt ved at stolen knækker. Far hænger ikonen op mellem vinduerne i angtreen. Jeg dækker bord og laver middagen der bestaar af kold skinke + kartofter og rabarbergrød. Adam kommer til Gunnar, jeg gennempløjer den, det er saa varmt at jeg drikker 2 appelsinvander. Vi skal skrive en sætning paa tavlen og oversætte den til engelsk jeg skriver ”det er kedeligt at skrive paa tavlen” til megen jubel for klassen. Sætter syrenerne ind. Kan ikke tage mig sammen til at læse mine lektier fordi jeg er for søvnig. Missen er inde, saa den tager jeg med op skønt den fælder meget. Læser ”Ny paa Ejnen” til kl. over 1.

Leave a Reply