Onsdag den 14. August 1940

Far taler Rotary, og bliver rasende, naar jeg siger ham imod. Faster holder med mig, og siger, at saadan skal en stud.art. være. De er begge 2 vældig søde, ”det er skønt”. Jeg kører en tur med onkel, og han siger: ”Naa Bit”, naar han gør det, kan han lide mig. Faster giver mig en kasse biskøjter og en æske chokolade + 50 kr. til min rejse. Det er ”løn”. Jeg maa gerne komme ned til dem at gaa i gymnasiet, hvis der bliver for het herinde.

Vi glemmer en paraply og et par andre smaating. Mor tuder, fordi faster giver os penge. De følger os til toget, det er en hurtig forbindelse paa 3 timer. Fortiden varer de ellers 6 timer. Jeg kører i rutebil hjem, med en fuld mand og 2 tyske soldater paa c. 16 aar. De er forfærdelig søde og vi griner af dem og den fulde. Tvebakkerne har passet Lunn. Der er brev fra ꓕ. Det er synd for ham, at han har maatted vente saa længe med svar. Han er lidt betænkelig ved seminaristerne og siger, at jeg ikke maa kysse alt for mange. W. har faaet fat i en tysker, der kan dansk. I nat skal jeg sove i kabinettet. Det er for farligt at ligge ovenpaa.

Leave a Reply