Mandag d. 27. Juni

Ruhno

Vi vogner tidligt, men saa tidligt, at vi lægger os til at sove igen, og sover til ved 11½ tiden, saa skynder vi os at komme i tøjet og op at faa te, jeg spiser næsten inted, men drikker 2 svingende glas varmt te us [?], det gør vældig godt i halsen, og jeg kommer til at svede, derfor gaar jeg ned og dækker mig godt til med varme uldne tæpper; men saa begynder jeg at fryse. Jeg gaar op til middag, men verken mor eller jeg spiser meget, derimod drikker vi kolosalt, og det bliver vi ved med at gøre hele dagen. Jeg gaar op paa broen, og jeg ser Bornholm og Sanhommeren [Sandhammeren?] i Skaane, II styrmanden staar paa broen og der er ogsaa en 4-5 andre. Vi drikker te us [?] og læser broschyrer i en god time, saa gaar vi ned og paa langs, men kommer straks efter op at ligge paa overdækket, hvor der er dejligt varmt da skorstenen varmer meget, der snakker vi med redaktør Skov og legasionssekratær Rudiker, men saa kommer russerinden, og saa holder vi op. Vi spiser middag, og gaar igen ned til kahytten, nu pakker vi og bagefter lægger vi os til at sove Baaden der skulde ha` været inde ved 8 tiden er 5 timer forsinket, og kommer altså ikke ind i dette døjn [døgn]. Vi ser indsejlingen, og den er vældig yndig, saa gaar vi ind at drikke sodavand, da vi er meget tørstige og saa begynder vi at sige farvel til alle vore bekendte, og saa er klokken 12

Leave a Reply