Lørdag den 23. September 1939

Vi har prøveregning, det gaar skrækkeligt med mig, Kolbye giver mig en tordentale, han finder at jeg ikke har forantred mig til min fordel og at jeg er tarvelig. Gaar ud til Inger, de har travlt da hendes søster skal giftes i morgen. Jeg er hjemme at hente en pragtfuld buket blomster til hende. En mand er efter mig ude på de ensomme veje. Inger er ene hjemme, jeg faar en kurv store æbler, vi er paa det værelse han [hun] faar efter sin søster. Hun er med hjemme og vi er inde hos Lundorf og fortæller om at hun har været ude at ride, han faar bagefter at vide at hun er meget rig og fornem, Inger og jeg laver en lille komedie, han skal tro at jeg gaar med en og at hun er mellemmand, Inger kan ogsaa vældig godt lide ham. Jeg digter revy vers, mor er forarget, men far er glædelig imponeret, han tilbyder at udgive dem senere, Lundorf er forkølet og gaar i seng, han faar toddy, jeg er længe inde hos ham.

Leave a Reply