Lørdag d. 4. Juni 1938 Taarnby

Jeg læser dansk til ved 2 tiden, saa staar jeg op, hjelper mor med at gøre gæsteværelset i stand. Jeg køber talerkensmækkere hos gartneren, og planter dem. Jeg ortner mine blomster, om aftenen tegner jeg (selskabstøjs og studier). Jeg spiller badminton med Fie, og vinder. Jeg er i bad, og bliver vasket vældig grundigt af mor. Æder alt, alt for meget.

Der er spetakel paa kroen, og politiet er der, at hente et par af de fulleste

bedaarende vejr, det er temmelig lyst i [Aften?] .

Emigranterne, der skal til Wenesuela, rejser i dag, de maa ikke rejse tilbage, førend de har betalt deres jord, og det vil de ikke faa raad til, det vi sige, at de bliver ”stavnsbondne”, og den danske stat skal løse dem hjem. [Se Jesper Sørensen, Catalina Peña-Guillén, Det glemte eksperiment : historien om 48 familiers udvandring til Venezuela, 2013]

Leave a Reply